Iedere vrouw heeft een ander lichaamstype. Het dragen van de juiste dameskleding voor een bepaald lichaamstype is erg belangrijk.  Lees dit artikel en kom erachter welke vorm jouw lichaam het meest typeert. Wij zullen lichaamstypes toelichten en geven tips, zo weet jij welke kleding het beste bij jouw figuur past. 

 

Het zandloperfiguur

De kenmerken hiervan zijn: smalle taille, volle borsten en brede heupen

Do’s: Het dragen van nauw aansluitende kleding accentueert heel mooi jouw taille. 

 

Dont’s: 

Broeken met opvallende zakken op de heupen kun je beter niet dragen. Je heupen worden hierdoor extra benadrukt terwijl je beter je taille kan benadrukken. 

 

Het appelfiguur

De kenmerken hiervan zijn: vollere buik, volle borsten, smalle heupen en slanke benen. 

 

Do’s: 

Het is mooi om de nadruk te leggen op je borst, schouders, hals en benen. A-lijn-jurken zijn hier perfect voor! 

 

Dont’s:

Hooggesloten bovenkleding kun je beter niet dragen, hierdoor leg je namelijk meer nadruk op de bovenkant en daarmee op de appelvorm. Daarnaast kan te strakke kleding te erg accentueren en kun je in sommige gevallen beter voor los vallende kleding kiezen.

 

Het peerfiguur

De kenmerken hiervan zijn: heupen, dijen en bovenbenen zijn een stukje breder dan de schouders. Daarnaast heeft een vrouw met een peervorm vaak ronde billen, een platte buik en een duidelijke taille

 

Do’s: 

Het is erg mooi om de nadruk te leggen op het bovenlichaam. Dit kun je doen door aansluitende tops te kiezen. Of een getailleerde blazer die niet te lang is.  

 

Dont’s:

Een lange jas kan je heupen breder laten lijken. Daarnaast kun je beter niet veel printbroeken dragen en broeken met opvallende zakken vermijden.

 

 Het rechte figuur

De kenmerken hiervan zijn: slank, hebben in verhouding weinig taille en smalle heupen. Deze gaan vaak gepaard met slanke benen. 

 

Do’s: 

Je kan met dit figuur alle kanten op! Je kunt er namelijk voor kiezen om de aandacht naar het bovenlichaam te trekken door het dragen van aansluitende tops en dit te combineren met een wijde broek, zoals een boyfriend of baggy broek.Maar dit kan natuurlijk ook andersom, door het dragen van een wijde top in combinatie met een aansluitende broek, denk aan een skinny jeans.

 

Dont’s:

Kies niet voor een strakke top én een strakke broek, dit kan je outfit vrij simpel laten overkomen.